Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

En vardagsskildring

november 24th, 2016 | Posted by Ott in Okategoriserade

Jag börjar få slut på unika event att berätta om så idag tänkte experimentera lite och skriva om min vardag istället. Jag tänkte använda den 23 november (idag) som utgångspunkt för att skildra min vardag här på Island.

 

Väckarklockan ringde halv åtta och precis som vanligt steg upp efter en lite kamp med trötthetsdemonerna. Som ni vet är Island beläget norr om jordklotet vilket innebär att solen inte går upp förens sent på förmiddagen. I totalt mörker inleder jag dagen med meditation och yoga, för en apa som jag hjälper det mig att möta dagen med lugn och ro.

 

Vid niotiden lämnar jag hemmet för att promenera till museet som ligger i stadens centrum. Idag fick jag en ny uppgift rörande Sveinn Þormoðssons fotoarkiv. Sveinn var en fotograf verksam på 60 och 70 talet som var känd för sin mystiska persona och för att alltid ha varit först på plats. Uppgiften gick ut på att välja ut de 20 bästa fotona från hans arkiv för en mindre utställning här på museet.  Jag arbetade med uppgiften hela förmiddagen och kände mig smickrad övar att ha få ett uppdrag som krävde lite fingertoppkänsla för vad som anses vara är ett bra fotografi.

 

Vi äter alltid lunch tillsamannas. Jag tar med mig mat som jag lagat själv och idag bjöd jag på quinoa med broccoli, chili och grönkål. Lunchrasten är ett bra tillfälle att träna isländskan och att lära känna mina kollegor bättre, det gjorde jag även idag. Lunchrummet har utsikt över Reykjaviks hamn och opera vilket inte är fy skam.

 

Efter lunchen fortsatte jag med mitt vanliga sorteringsarbete fram tills klockan 4 då jag brukar runda av dagen och röra mig hemmåt. Så ser en dag på museet ut.

 

På vägen hem brukar jag handla och idag fyllde jag korgen med bland annat jordnötsmör, rotfrukter och fiskleverolja.

 

Jag har som vana att ringa till farfar och mormor efter arbetsdagen och idag var inget undantag. Farfar var lite bekymrad över den politiska situationen i landet och vi bestämmde träff på lördag. Mormor som är min skyddsängel hade precis kommit hem från en begravning och gav mig tips om hur jag skulle tillaga rotfrukterna på bästa sätt,  vi bestämmde träff imorgon. Jag är väldigt tacksam över att mina farföräldrar och hur de tar hand om mig.

 

Jag trivs inte jättebra ensam i lägenheten vilket brukar resultera i att jag går och badar eller tar en löptur. Att bada på Island är en inte det samma som att bada i Svergie. Här får du tillgång till flertalet varma pooler, ångbastu och isbad. Jag är lyrisk över de kalla och varma baden. Idag blev det dock en löptur eftersom det är ett bra sätt att låta tankarna flyta fritt vilket låter mig skriva ner denna blogg med självsförtroende.

 

Nu sitter jag här med mina rotfrukter tillagade i socker och citron samtidigt som jag filar på det här blogginlägget. Det kanske inte var särsklit relevant i förhållade till min praktik men ungefär såhär ser mina dagar ut.  Det är inte varje dag som jag skriver blogg så jag antar att jag tog tillfället att skriva lite om mig själv.  Om jag ska relatera dagens blogginlägg till liberal arts skulle jag referera till studiet av människan som social och kulturell varelse. Jag är en människa och detta är således en studie om människan från ett mikroperspektiv.

 

/Hrafn Kristjansson

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.