Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Projekt – fortsättning

november 12th, 2016 | Posted by Ott in Okategoriserade

För att utveckla mitt projekt har jag under terminen haft samtal med Spinns ledare för att hålla en dialog och för att se hur jag bäst kan passa in ett projekt i deras arbete. Det visade sig att det var lättare sagt än gjort eftersom alla där är helt upptagna med verksamheten i fråga. Så det fanns inte riktigt någon plats för mig att göra något riktigt storslaget.

Lösningen som vi kom fram till var att jag skulle designa en undersökning som kunde gå i parallell med SpinnUngas (som påminnelse: SpinnUnga är en dansgrupp som består av ungdomar/unga-vuxna mellan ca 17-25 år) lektioner. Under terminen har jag varit med och observerat deras lektioner och jag har blivit ganska väl insatt i deras arbetssätt. Så jag tänkte att det vore intressant att låta SpinnUngas medlemmar analysera sin egen dans och verksamhet (på ett lite Liberal Artsigt sätt).

Tillsammans med Anna, SpinnUngas ledare, började jag utforma en frågeställning och ett sätt att framföra den till gruppen. Detta visade sig vara ganska komplicerat. Många av medlemmarna i gruppen har olika kognitiva-variationer som kan göra det svårt för dem att förstå undersökningen om innehållet och poängen inte är väl kommunicerat.

Så jag fick ta en hel del tid till att arbeta igenom det och koka ner alla olika frågor som jag skulle vilja ställa till en mer lätt-kommunicerad idé. Jag har utgått från vad jag har sätt på olika danslektioner och föreställningar under terminen: att alla de olika dansarna har väldigt individuella stilar. Även när de jobbar utifrån en färdig koreografi eller när de dansar tillsammans i en grupp. Så min undersökning blev helt enkelt att be dansarna att reflektera över sin egen dans och beskriva den med sina egna ord. Detta tänkte skulle bli väldigt intressant för mig att läsa eftersom jag skulle få dansarnas egna perspektiv på dans. Jag tänkte också att det vore en intressant uppgift för dansarna att ta ett steg tillbaka och verkligen analysera sina egna rörelser.

Undersökningen blev utformad på så sätt att de som kände sig bekväma med att skriva ett svar kunde göra det. För andra som kan ha svårt att uttrycka sig genom text så ska jag och Anna lägga fram andra möjligheter till en presentation, t.ex. intervjuer eller något annat uttryck. Jag är nu mitt uppe i det här projektet så jag kan inte kommentera hur det kommer gå till slut men det har varit mycket intressant att jobba med.

Jag tänkte att jag skulle avsluta med att kommentera lite på praktiken som helhet. Jag har varit nöjd med min praktikplats och jag känner att jag har fått ut väldigt mycket av den. Jag känner också att jag har kunnat använda vad jag lärt mig på utbildningen när jag har arbetat med kommunikation, administration och forskning/informations hantering.

Jag skulle dock säga att Spinn inte är en perfekt Liberal Arts praktikplats. Jag tror att jag hade tur att arbetet träffade mig rakt i mina intressen, så att säga. Som en praktikplats tror jag att den skulle passa bättre till ämnen som kan ta del direkt i den faktiska dans-verksamheten (scenkonst, musik etc.). För mig blev det väldigt viktigt att jag hittade mitt eget sätt att sätta mig in i arbetet, för jag tror inte Spinn riktigt visste vad de skulle göra av mig ibland.

Så mina slutord är: det var bra; jag har lärt mig mycket; det har vart lite skakigt.

/Vincent Lekblad

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.