Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Aniara

november 7th, 2017 | Posted by Ott in Okategoriserade

”Vad finns det kvar åt oss som nu behöver
vartenda ord som svarar mot ett gränslöst
i omätbara avstånd utlagt Hades.
Vi tvingas söka oss till andra ord
som kan förminska allt och krympa allt till tröst.
Ett oanständigt ord blir ordet Stjärna,
anständigt skötets namn och kvinnans bröst.
En oanständig kroppsdel blir vår hjärna
som deporterat oss till Hades höst.”

Harry Martinson, (1956), ”Aniara – en revy om människan i tid och rum”,

s.23, Stockholm: Bonnier Pocket (2004).

Hej, igen!

Jag inleder andra dagen av mitt bloggande med lite litteratur, vad kan passa bättre på en vanlig tisdag? Aniara är en av de böcker jag läser under praktikperioden på min fritid då jag har som ambition att läsa klassiker nu när jag har mer avgränsade tider och inte har massa annat att läsa vilket är kul. Jag nämnde i gårdagens inlägg inspirationen/ stimulansen jag fått av Liberal Arts och avsaknaden av den och detta har varit ett sätt att bemöta det.

Nåväl, vad är det nu jag gör på YouPic? Mycket av det jag har fått göra har handlat om att kommunicera med användarna av sidan och försöka hitta nya användare via sociala medier. Jag har fått skriva intervjuer med fotografer som läggs upp på sidan, skrivit i olika chattar, hitta ambassadörer för YouPic med mera. Det mesta har handlat om sätt att nå ut till målgruppen för sidan och skriva olika typer av texter. Där har jag kanske funnit en av mina styrkor – förmågan att kunna skriva, analysera och korrekturläsa texter. Men utöver det så har jag haft problem med att kombinera det jag lärt mig på Liberal Arts med vilka uppgifter jag kan utföra på praktiken.

Det är en väldigt ledig stämning på YouPic och jag känner alltid att jag kan komma med förslag om projekt eller uppgifter som jag skulle vilja göra men att komma på något som skulle vara lönsamt eller intressant är svårt. Det känns som att jag hamnar vid ett vägskäl mellan att antingen göra något internt för praktikplatsen eller skapa innehåll för hemsidan. Till exempel skulle jag kunna kritisera faktumet att de har inställningen att man inte kan avgöra vad som är bra konst eftersom att det ÄR subjektivt men ändå har de flöden på sidan med curerade bilder som får extra mycket uppmärksamhet just på grund av att de är bra bilder osv. Eller så skulle jag kunna skriva olika texter om motiv inom fotografin för användarna att läsa. Det är exempel på idéer som jag har haft men som jag i slutändan tänkt att det endast hade varit till min egen fördel, att skapa uppgifter för mig själv för att känna att jag utför sådant som är relevant för min utbildning. Jag tror att det är dags att fundera över det ordentligt och minnas bredden av det som jag lärt mig på LA. Det handlar inte bara om att skriva texter eller fundera kring olika värden, trots att det är vad som känns nära till hands.

Jag kanske har fått det att låta väldigt dramatiskt, speciellt med tanke på den inledande texten men så är inte fallet. Jag känner att det är roligt att få pröva på olika uppgifter som jag blir tilldelad och att det kanske klarnar när det är över, att det är svårt att reflektera över det när man är mitt uppe i det. Vad pinsamt det känns att påstå att man är bra på att skriva i en text som är full av fel haha. Nåväl. Imorgon tänker jag berätta lite mer om YouPic och hur de arbetar! Vill även tillägga att texten i början inte på något sätt reflekterar min upplevelse av min praktikplats! Tycker om Aniara och rekommenderar alla att läsa den!

Ha en riktigt fin tisdag nu kamrater så återkommer jag imorgon!

Vänligen,
Alicia

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.