Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

2018 – 10- 31

oktober 31st, 2018 | Posted by Ott in Okategoriserade

Då har halva veckan gått och jag tänkte ta tillfället i akt att berätta lite mer om Evelyn som verksamhet, inte bara hur de arbetar och vad de gör, utan framförallt utifrån mina egna erfarenheter som medlem och min uppfattning av vad man kan förvänta sig som aktiv studiecirkel.

Som tidigare nämnt är Evelyn en del av studieförbundet Kulturens verksamhet. De finns i nio olika städer i Sverige och arbetar alltså med att främja och möjliggöra utövandet av musik och kultur runt om i landet. Då jag blev medlem för ungefär nio år sedan skedde detta genom att mitt dåvarande band blev kontaktade av utvecklingsledaren Patrik här i Göteborg. Vad jag förstått kan ingången till Evelyn ske båda vägarna och man kan alltså som band även söka sig dit på eget initiativ. Då de strävar efter att ha mångfald och variation i sina studiecirklar så kan det dock ibland hända att de är ute efter musiker verksamma inom en speciell genre.

Under mina nio år har jag bytt band, bott utomlands och sysslat ibland mer och ibland mindre med musik, men alltid stannat kvar som medlem hos Evelyn. Att ha tillgång till en kostnadsfri studio i centrala Göteborg är den främsta anledningen till detta, men vad jag sett mer och mer under min praktik är att det även erbjuds mycket mer som jag ledsamt nog valt att inte ta del av till den utsträckning jag hade kunnat. Framförallt finns det många utvecklingsmöjligheter, inte bara via den personliga kontakt man har med sin utvecklingsledare, utan även genom saker som låtskrivarkurser, föreläsningar och andra verktyg som kan vara behjälpliga för att utvecklas som musiker och nå sina mål. Evelyn anordnar också en del konserter och erbjuder således spelningsmöjligheter för sina studiecirklar. Inte minst tror jag att Evelyn om det utnyttjas på rätt sätt kan vara en väldigt naturlig mötesplats för att få träffa likasinnade. Hur mycket man deltar i det som erbjuds är upp till individen, de enda skyldigheter man har som medlem är egentligen att sköta studion utefter de regler som finns samt delta i eller genomföra cirkelledarutbildningar med jämna mellanrum.

Det har kanske märkts på mina tidigare inlägg att den här praktiken är lite av en ögonöppnare för mig på flera plan, vilket till stor del beror på att jag får möjligheten att se verksamheten från flera håll. Det som först kändes som någonting som komplicerade förhållandet till mina arbetsuppgifter formas sakta men säkert till ett väldigt användbart redskap som gör praktiken ännu mer givande för mig. Både för min relation till musiken och hur man kan arbeta med den samt till Evelyn som helhet och båda de rollerna jag har hos dem.

 

//Linnea

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.