Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Fastighetskontoret

oktober 19th, 2020 | Posted by Ott in Okategoriserade

Hej du som läser denna blogg.

Mitt namn är Caroline Söderblom och jag gör min praktik på Göteborgs Stads fastighetskontor. I tre delar kommer du få ta del av min erfarenhet.  Platsen jag skriver ifrån är Postgatan 10, med utsikt över Kronhuset, en av Göteborgs äldsta byggnader.

Oerhört spännande att ta på sig rollen som praktikant på Fastighetskontorets kommunikationsavdelning. Här får jag först och främst inse vad en kommun är, tack det var ganska så grundläggande info att kunna stå på i framtiden. Detta betyder insikt i hur vår demokrati fungerar, där kommunikation är en viktig del. För att inte nämna det allra bästa som praktiken givit mig, rutiner och en arbetsplats.

Det är alltid trevligt att vara delaktig i ett större sammanhang. Det är väl något mänskligt. Det får man i ett sammanhang som kommunen, men också genom att läsa ett Liberal Arts-program, eftersom det är brett både ämnesmässigt och tidsmässigt.

Platons Staten till Göteborgs Stad, där täcks två tusen år av demokratiutveckling. Dessutom vill jag skriva c-uppsats om liberalismen uppkomst. Demokrati, rättigheter, delaktighet och kommunikation är ämnesområden som upphöjs från dunklet vid denna tidpunkt i mitt liv. De avtäcks liksom av en slöja som är gjord av floskler och tråkiga ord. Har du hört ett tråkigare ord än ”nämnd” förresten? Tydligen är det där makten finns. Tänk alla intressanta diskussioner. Tjänstepersonerna tar fram tjänsteutlåtande, borde vi bygga Hisingsbron, och nämnden tar beslut. Där sitter en liten grupp folkvalda, de som du och jag har valt. De tar beslut om hur Göteborg kommer att vara och se ut i framtiden. Fastighetsnämnden har vi över oss här och på Stadsbyggnadskontoret har de en byggnadsnämnd. Man kan skönja en logik. Alla förvaltningar har alltså en nämnd som tar beslut som sedan kommunfullmäktige godkänner eller icke.

Det här är väldigt spännande. I Göteborg byggs det extremt mycket just nu, som du har märkt i dina försök att ta dig från A till B. Därför är det extra spännande just nu. När det avgörs, hur det kommer att se ut. Jag har många gånger känt mig störd av byggnationerna och rörigheten men delaktigheten verkar som ett botemedel. Mitt Göteborgshat har lugnat sig och jag får därmed uppleva effekten av delaktighet, kännedom och kommunikation i första person.

Gör gärna det du med ; ) på www.stadsutveckling.goteborg.se

I del två ska berätta jag mer om mina arbetsuppgifter och i del tre skall studierna och praktiken få komma samman i en reflektion så som det är bestämt.

Tills på onsdag, ta det lugnt.

/ Caroline

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.