Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Det drar ihop sig…

november 22nd, 2021 | Posted by Ott in Okategoriserade

Tiden är nu inne och det är dags att dubbelkolla allt så att allt fungerar som tänkt inför nästa veckas första produktion. Fredagarna på Recordia är mina dagar och de ägnas åt allt som har med den stundande podcasten att göra. I från början var min inställning till uppgiften relativt avkopplad, en podcast, hur svårt kan det vara egentligen? Två människor som pratar med varandra, en baggis. Men ju närmre jag har kommit uppgiften desto mer har den vuxit.

Eftersom tanken är att podcasten också skall spelas in på film så har ytterligare fler parametrar adderats till entreprenaden. Vart ska vi sitta? Vart finns en duglig bakgrund? Vart är det tyst? Hur får jag till ett bra bakgrundsljus? Vilka mickar låter bra? Hur får jag allt att fungera med extern hårdvara och intern mjukvara? Hur skapar man ett intressant genuint samtal? Låter man det bara flyta på eller planerar man

Hursomhelst så har det varit en tid med många avvägningar och velande och utan den support och hjälp jag har fått från Recordias egna guldklimp: Noah Nyman. Så hade det varit en mycket besvärlig uppgift att se ljuset i slutet på tunneln på, på egen hand. Visst finns det fortfarande några moment att vela kring samt några fler kameravinklar och mikrofonstativ att testa innan vi känner oss helt trygga. Men på det stora hela så känns det som att vi seglar på relativt stilla vatten tills podden går av stapeln. Peppar peppar, ta i trä!

Men som tidigare nämnt så är det en podcast som utforskar just Liberal Arts grenen som är i sin skapelse och den första gästen som inviger den blir ingen mindre än Filip Radovic.

Filip var den som tillsammans med Christina Thomsen skapade och drev igenom programmets uppstart och övertygande Göteborgs Universitet om att det vore en mycket god ide att öppna upp en kandidat i ämnet utan deras tak.

Så jag hade inte kunnat önska mig en bättre start på detta nya äventyr och jag ser verkligen fram emot att få plocka Filips hjärna nästa vecka och göra det kristallklart för alla oinvigda där ute, vad termen faktiskt betyder. Samt att ha en härlig ”go to” referens att kasta i ansiktet till alla de som ställer frågan, ”vad är liberal arts?”

Så häng med! Så ses vi nästa vecka!

Väl mött!

David

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.