Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Om ljud

november 18th, 2021 | Posted by Ott in Okategoriserade

Vidare fortskrider veckan och eftersom eleverna i huset nu håller på att spela in och mixa sitt eget material så är det mycket som händer och det finns nya saker att lära sig bakom varje hörn.

Jag minns att vi hade en kurs men inte namnet på den; där vi fick lyssna på olika ljudfenomen och lära oss mera om hur hjärnan reagerar till ljud och hur vi undermedvetet fyller i eller skapar melodier i huvudet.

Vid flera tillfällen under min praktik har jag blivit påmind om de fenomenen eftersom jag nu ofta utsätts för ljudkänsliga situationer. I vilka ett känsligt öra enkelt urskiljer ett missljud, felaktig ton exc. Där mina mera robusta örongångar har svårt att ens avgöra att det finns en skillnad mellan olika ”helt unika” spår hos den kunnige.

Hur som helst så har den exponering jag fått av ljud och alla de olika sätt som man kan jobba med det, öppnat upp en helt ny värld för mig och ändrat mitt sätt att betrakta det på. Från något statiskt och fast till något mera levande och dynamiskt. Något som vi med teknologi kan trixa och manipulera i oändlighet och där vi genom vår fantasi kan beröra och påverka sinnen på olika sätt. Det är en sida som mina tidigare livserfarenheter inte tidigare kommit i nära kontakt med, men som givit mycket mat till tanken och som jag är säker på har förändrat det sätt jag tänker på, när jag upplever ljud. En ljudbok är inte längre vad den tidigare var, på gott och ont.

För den kommande podcasten som bl.a skall fördjupa insikten kring Liberal Arts så är första inspelningstillfället nu spikat och kommer att gå av stapeln den 26:e november. Mycket tid läggs nu till att förbereda och planera så att allt kommer att flyta på enligt plan. Men jag känner mig relativt trygg med att förberedelserna är tillräckliga och imorgon kommer allt att testas och kallköras för att se så att allt fungerar som det ska och att det finns en god struktur kring ämnena som är tänkta att beröras. Sen också att förbereda den första gästen så att även hen känner sig trygg och redo att prata om de saker som jag önskar behandla. Kort och gott så är det spännande tider på Recordia studio och vem den första gästen är, avslöjas imorgon. 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.