Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Rapport från Recordia

november 17th, 2021 | Posted by Ott in Okategoriserade

För de som inte vet det så gör jag min praktik på Recordia i Varberg. Recordia är Europas största privatägda inspelningsstudio som också bedriver en YH utbildning för ljudtekniker, den har byggts och drivs av Fredrik Larnemo som också är min mentor.

Det skulle kunna ses från en första anblick som något av en missmatch i förhållande till Liberal Arts studier. Men vid närmre reflektion har jag kommit fram till att utbildning vi fått inte är särskilt yrkesspecifik utan går att applicera i nästan alla situationer. Dock är det svårt att sätta fingret på exakt när vi använder oss av våra humanistiska skickligheter vi tillskansat oss, eller när vi agerar bildat och förnuftigt.

Idag så sitter jag och redigerar en ljudbok ”Möten i monsun och passad” av en herre vid namn Anders Widén som skriver om de kända människor som han haft nöjet att träffa under sin karriär, allt från Rausing familjen till Drottning Elizabeth till Winston Churchill. Själv har han varit en internationell VD för bland annat Tetra Pak och boken bjuder på många intressant anekdoter från alla dessa möten.

Jag har själv träffat Anders flera gånger under de tillfällen som han varit här och läst in sin bok och vi har haft många intressant diskussioner, bland annat om mentorer och deras roll i ens utveckling. När vi kom till Alexander den store och jag direkt började prata om Aristoteles berömde han mig för att vara ”en bildad man”, till vilket jag replikerade ”jag är inte bildad, det är bara det att de flesta är korkade” till vilket han skrattade gott., dock så är det min innerligaste övertygelse. Men sen har myntet en till sida; för det är när vi börjar ta åt oss av smicker och beröm som våran kniv sakta men säkert börjar bli slö, så se upp för rövslickare, adjektiv och superlativ, ta inte åt dig av dem. Detta skulle kunna vara insikter som fostrats under termin 1-4, svårt att säga med precision men absolut inte omöjligt.

Men åter till min praktik, för att kunna redigera denna bok så har jag behövt lära mig ett program som heter Pro Tools vilket är det mest sofistikerade programmet för ljudarbete som finns och enormt omfattande. Dock en fantastik skicklighet som jag ser fram emot att bemästra och kommer få god nytta av när jag börjar spela in min podcast, där avsikten är att bena ut just vad Liberal Arts är för något och varför det är aktuellt idag.

Mer info om dennas status kommer längre fram i veckan. På grund av en oförutsedd bihåleinflammation har den initiala planeringen kapsejsat något och framstegen haltats, men all kunskap och skicklighet som krävs för att producera den är nu ”in the bag” och det är dags att börja leka, vilket sprider ett betryggande ljus på framtiden.

Over and out

David

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.